Yaşam

Çiğli Kursiyerlerinden Yıl Sonu Sergisi

Kaklıç Sanat Akademisi kursiyerlerinin yıl boyunca ürettikleri el sanatlarının sergileneceği Yıl Sonu Standı’na Çiğli Belediyesi ev sahipliği yapacak.

Başkan Utku Gümrükçü döneminde Kaklıç Mahallesi’nde hizmete açılan Kaklıç Sanat Akademisi’nde Yıl Sonu Standı hazırlıkları tamamlandı. 26 Nisan Çarşamba günü Kaklıç Sanat Akademisi binasında açılışı yapılacak olan stant, üç gün boyunca konuklarını ağırlayacak. Stantta 30-75 yaş arası kursiyerlerin heykel, kabak işleme, yağlı boya fotoğraf, karakalem fotoğraf ve suluboya fotoğraf alanlarında ürettikleri eserler sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yaz kursları başlıyor

Kaklıç Sanat Akademisi yaz dönemi kursları için hazırlıklarına devam ediyor. 7-10 yaş arası fotoğrafçılık kursu, 11-14 yaş arası çocuklar için Hoş Sanat Lisesi hazırlık kursu, 15-30 yaş arası gençler için Güzel Sanatlar Fakültesi hazırlık kursları başlayacak.

Gümrükçü: “Kaklıç, sanatsal üretimin merkezi olacak”

Yılsonu standı ve Kaklıç Sanat Köyü projesi hakkında açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Kaklıç, doğal güzellikleri, köy yapısını korumuş olması, üretim çeşitliliği ile İzmir’in en güzide yerleşim yerlerinden biri. ve şehre yakınlık. Tarım, hayvancılık ve balıkçılığın yanı sıra sanatsal üretimi de destekleyerek bu bölgeyi değerli bir turizm merkezi haline getirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Düzenleyeceğimiz yılsonu standı, emeklerimizin değerli bir sonucudur. Stantta 62 kursiyerimizin beş farklı alanda ürettiği eserler sergilenecek. 26-28 Nisan tarihlerinde İzmirli tüm sanatseverleri Kaklıç’a ve standımıza bekliyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu