Ekonomi

Lithia Motors 3. çeyrek kazanç tahminlerini aştı, gelir beklentilerin altında kaldı

MEDFORD, Ore. – Lithia Motors & Driveway (NYSE:LAD) Çarşamba günü beklentilerin üzerinde üçüncü çeyrek kazançları açıkladı, ancak gelir analist tahminlerinin altında kaldı. Otomobil perakendecisinin hisseleri sonuçların ardından %0,49 yükseldi.

Lithia, 3. çeyrekte hisse başına 8,21₺ düzeltilmiş kazanç açıkladı ve 7,59₺ olan analist beklentisini aştı. Ancak, 9,2 milyar ₺ olan gelir, 9,5 milyar ₺ olan beklentilerin altında kaldı.

Şirket, 2023’ün 3. çeyreğindeki 8,3 milyar ₺’den %11 artışla rekor üçüncü çeyrek geliri açıkladı. Lithia, bu büyümenin büyüklük ve ölçeğini kullanma ve operasyonel verimliliğe odaklanma yeteneğinden kaynaklandığını belirtti.

“Üçüncü çeyrek performansımız güçlüydü ve ekibimizin işimizi büyütme, büyüklük ve ölçeği kullanma ve yeni fırsatları değerlendirirken operasyonel verimliliğe odaklanma yeteneğini gösterdi,” dedi Başkan ve CEO Bryan DeBoer.

Düzeltilmiş net gelir, geçen yılın aynı dönemindeki 258 milyon ₺’ye kıyasla %14 düşüşle 222 milyon ₺ oldu. Şirketin finansman operasyonları üst üste ikinci çeyrekte kârlı hale geldi ve 1 milyon ₺ gelir elde etti.

Lithia’nın satış sonrası brüt kârı, aynı mağaza bazında %6,3 arttı. Şirketin Driveway Finance Corporation’ı çeyrek boyunca 518 milyon ₺ tutarında kredi kullandırdı.

2024’ün ilk dokuz ayında Lithia’nın geliri %16 artarak 27,0 milyar ₺’ye ulaştı. Şirket, yılbaşından bu yana satın almalar yoluyla yıllık 5,9 milyar ₺’nin üzerinde gelir elde etti.

Lithia çeyreği yaklaşık 1,1 milyar ₺ nakit ve kullanılabilir kredi ile tamamladı. Yönetim Kurulu, üçüncü çeyrek için hisse başına 0,53₺ temettü onayladı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-gudul.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu